Plébániánkhoz tartozó közösségek


Harmonia Sacra Kórus

Templomunk kórusát nem kell bemutatni, hiszen nagy egyházi ünnepeinken és minden hónap első vasárnapján tudásuk legjavát adva éneklik magyar szerzők miséit és a zenei világirodalom egyházi műveit. Mégis talán érdeklik közösségünk tagjait a kórus megalakulásának és működésének körülményei, valamint a Harmonia Sacra örömei és gondjai, melyekről kötelességünk időnként tudósítani.

Szeretettel várnak soraikba új tagokat és érdeklődőket. A Próbák ideje: Kedd, 18:30-tól a Szt. Imre teremben (közvetlen a templom déli részén.) Aki kedvet érez az énekléshez, látogason el a kórus próbáira. További tudnivalók a Harmonia Sacra Kórusról itt.

Cserkészek

A cserkész szervezetünk célja, hogy emberebb embereket és keresztényibb magyarokat neveljünk a reánk bízott gyermekekből, hogy teljes értékű tagjai legyenek az egységesülő Európának, de közben megőrizzék felekezeti, nemzeti identitásukat. Ezért a szövetség azon fáradozik, hogy Európára és a világra nyitott fiatalokat neveljen, elősegítve a különböző népeknek, azok kultúrájának, elvárásainak, eredményeinek megismerését, a nemzetek közötti együttműködést és barátságot.

- Tovább a Magyarországi Európai Cserkészek oldalára
- Tovább a cserkészek facebook oldalára

Szentjánosbogár klub

Ezt a gyerekklubbot Dunakeszin két plébánia több mint tíz családja hozta létre a 80-as évek második felében azzal a céllal, hogy saját gyermekeik részére tartalmas kikapcsolódást nyújthassanak keresztény körülmények között az általuk szervezett gyerekklubban. Mára már országos hálózattá nőtte ki magát a kezdeményezés.

Plébániánkon a "Szentjánosbogarasok" heti rendszerességgel tartanak foglalkozásokat. A kisebbeknek (~5-12 év közötti gyerekeknek) Két hetente vasárnaponként 9:30-11:00 óra között tart kézműves foglalkozást a klub, melyet gyerekmise zár 11 órától.

- Tovább a Szentjánosbogár klub-foglalkozások fényképalbumához
- Tovább a Szentjánosbogár klub hivatalos oldalára

Imacsoportok

Közösségünkben több apró 4-10 fős imacsoport működik. Nagy nagy örömmel segít plébániánk diakónusa Vagner Mihály mindazoknak, akik szeretnének kis keresztény közzösségbe tartozni és hetente/kéthetente/havonta összegyűlni, hitünk teljesebb megéléséért. Tapasztalataink azt mutatják, hogy a csoportokban folyó lelkiség bizony sok-sok örömet és erőt képes adni a mindennapokrhoz is.

Cursillo-s csoportok

Plébániánk közösségében sokan tartoznak a Cursillo család kötelékébe, mely egy keresztény (katolikus) lelkiségi és közösségépítő mozgalom. Tagjai hetente /kéthetente /havonta tartanak találkozókat és beszélgetéseket lelki épülésük céljából. További információért kattintson ide.

Kézimunka kör/csoport

Plébániánkon Káldos Mária vezetésével működik a kézimunka kör, mely havonta két alkalommal (2. és a 4. kedden délutánonként) gyűlik össze. A vezető elérhetősége: (27) 631-369.